/ Diary /

Those days are gone.


Jag gick med på att låta syster göra lockar i mitt hår, och så fixade jag hennes hår som jag brukar göra mitt.
Hennes hår blev väldigt fint faktiskt (trots att det var dåligt och knappt gick att tupera eftersom hon hade haft balsam i). Mitt hår blev däremot inte alls snyggt. Eller, det var inte själva håret det var fel på, bara det att jag och lockar inte går så bra ihop. Inte riktigt min grej.

Det verkar som om min byrå aldrig blir ihopskruvad. Jag har en låda kvar att få ihop, sen är den klar. Tyvärr gjorde jag misstaget att börja titta på Prison Break, och då var det ju kört. Det går verkligen inte att sluta, haha.

Imorgon är det måndag igen och jag längtar INTE. Det kommer bli en jobbig dag, så mycket vet jag redan nu.
/ Diary /

Lördag

Nu är det verkligen bevisat: jag och mikroskop går inte alls bra ihop. På något vis lyckas jag alltid förstöra någonting när jag ska mikroskopera.
En gång skulle man trycka med ett filterpapper på ett objektglas (ett sånt som man lägger det man ska titta på på). Läraren sa att tjejerna skulle trycka så hårt de kunde, så då gjorde jag det. Självklart råkade jag krossa det i händerna.
En annan gång skulle jag försöka få bilden ljusare, och skruvade därför på någon skruv så att hela det man tittade i (det som ser ut som en kikare eller vad man ska säga) ramlade av.
Igår skulle jag försöka ställa in skärpan när jag skulle titta på våran bakterieodling. Det blev aldrig skarpt, så jag skruvade och skruvade. PANG, så krossade förstoringslinsen objektglaset. Och jag vred inte ens på den förbjudna ratten, som flyttar allt väldigt mycket i höjdled.

Idag har jag skruvat ihop min nya byrå. Lite i alla fall, den är inte klar än. Men jag har nästan gjort det själv! :D Skitstolt, haha.

Var även på bio nyss och såg Snabba cash. Boken var bättre.

Halvfärdig./ Blablabla /

Du stjäl min tid.

Ibland känner man sig bara så underbart nördig. Ett sådant tillfälle är när man drömmer om fysik. Jag hade en superintressant dröm inatt faktiskt, om sånt jag har lärt mig på fysikbreddningen.
Drömmen gick ut på att en komet skulle åka ett visst (stort) antal varv runt jorden för att sedan krascha in i den så att alla dog. Jag skulle då räkna ut om man uppfattade det som att livet blev längre om man var på jorden eller om man satt på kometen (som rörde sig med typ 80% av ljushastigheten, och man kunde mycket väl sitta på den). Den som är i vila och den som rör sig uppfattar nämligen tiden olika - och om jag har tänkt rätt nu så borde den som är på jorden tycka att det tar längre tid för kometen att röra sig ett visst antal varv än vad den som sitter på kometen skulle tycka. Ointressant, jag veeet. (Fast nej, det är rätt intressant faktiskt. Men kanske inte så att jag måste sitta och skriva ett helt inlägg om det, ingen lär väl ändå förstå vad jag menar eftersom jag suger på att förklara.)

Snart blir det Robinson i alla fall! Najs att det går nu liksom. Jag sörjer att jag varken har hunnit plugga så mycket som jag borde eller börjat titta på Prison Break säsong två (fick låna av Annie idag! :D). Jag skyller på mamma, mycket bra ursäkt.